Запознајте ги цензорите

Филм

Запознајте ги цензорите

Гледај го бесплатно тука

Достапен секој ден 20-25 октомври. 

Синопсис

Од германска канцеларија за социјални мрежи, како од роман на Кафка и воени штабови во Јужен Судан, до разговори со ирански ајатолах и кинески уредници на вести. Норвешкиот режисер Хавард Фосум патува низ светот за да ги документира професионалните животи на цензорите и добиваме редок увид во начинот на кој информациите се контролираат, од Пекинг до Вашингтон. Се мрштиме кога го слушаме зборот „цензура“, но можеби само не сме ја разбрале идејата? Ако постои едно нешто што ги обединува цензорите, тоа е фактот што сите се убедени дека работат за добра цел. Овој смешен и динамичен филм го истражува светот на цензурата, дозволувајќи им на самите цензори да ги кажат нивните страни.

Официјален трејлер

Датум:
Sat, 24 Oct | 18:00
Година:
2020
Времетраење:
100 минути
Земја:
Норвешка
Јазик:
англиски, кинески, германски
Режисер:
Håvard Fossum
Продуцент:
Ingvil Giske