Социјалната дилема

Филм

Социјалната дилема

Гледај го бесплатно тука

Достапен за гледање само на 25 октомври од 20:00. Или гледај кога сакаш на Netflix  

Синопсис

Твитаме, лајкуваме, споделуваме – но кои се последиците од нашата сè поголема зависност од социјалните мрежи? Во време кога дигиталните платформи забрзано се наметнуваат како начин за да останеме поврзани, луѓе од Силициумската Долина ни откриваат како социјалните мрежи го репрограмираат човештвото, откривајќи што се случува од другата страна на екранот.

Оваа хибридна доку-драма ги истражува опасните влијанија од социјалното вмрежување, додека технолошки експерти укажуваат на опасноста од сопствените креации.

Официјален трејлер

Датум:
Sun, 25 Oct | 20:00
Година:
2020
Времетраење:
94 минути
Земја:
САД
Јазик:
Англиски
Режија:
Jeff Orlowski
Сценарио:
Vickie Curtis, Davis Coombe, Jeff Orlowski
Камера:
John Behrens & Jonathan Pop
Монтажа:
Davis Coombe
Продукција:
Larissa Rhodes