Амазонија: Будењето на Флорестанија

Филм

Амазонија: Будењето на Флорестанија

Гледај го бесплатно тука

Достапен секој ден 20-25 октомври. 

Синопсис

Бразил е име на дрво, а Амазонската шума е скапоцен камен. Документарецот зборува за грижата за Амазонската шума и воопшто природата од почетокот на 20. век. Продукциската куќа разговара со различни профили на луѓе како што се домородното население, еколошки активисти, претставници на граѓанскиот сектор, новинари, уметници, интелектуалци итн.

Florestania (или во слободен превод шумско државјанство), е збор што сублимира државјанство и права на шумите.

ОФИЦИЈАЛЕН ТРЕЈЛЕР

Датум:
Wed, 21 Oct | 16:00
Година:
2019
Времетраење:
111 минути
Земја:
Бразил
Јазик:
португалски
Режија:
Miguel Przewodowski, Christiane Torloni
Сценарио:
Miguel Przewodowski, Christiane Torloni
Камера:
Vinicius Brum